3 Bar Residence has been designed by Aleck Wilson Architects as a modest new residence nestled on a wooded site in Larkspur, Marin County, California. The desire was to create a simple contemporary home that emphasized efficiency of materials and space, while capturing the essential elements of the site. This efficiency manifests itself in the compact 2,000 square foot size, as well as the simple use of materials such as the exposed framing and efficient systems such as the hydronic heat. The parti was simple, to use two rectangular stucco volumes to frame an implied space between them which is the core of the house. This space is partially occupied by the dining room which is flanked on either side by one sunny and one sheltered patio. The room is unique, with glass roll up garage doors to the two patios, making the dining area a true indoor/outdoor space when both are open. The dining table is on wheels, allowing it to be rolled onto an adjacent concrete patio as the family alternatively searches for sun or shelter. Large and strategically placed windows further the connection to the landscape and visually extend key views beyond the small size of the home.

Los Altos Hills Residence was an extensive renovation to a dated hillside home in Los Altos Hills, California by architecture studio Aleck Wilson Architects. The program was to open up the home to the view, to extend and integrate the decks with indoor-outdoor living and reorganize the flow of the plan. The architects sought to create a soothing palette, with carefully detailed materials. Striking features of the home include the glass central stairway that has an ethereal transparency that illuminates the interior of the three-story home. Custom stained wood slat cladding emphasizes circulation walls and creates a balanced counterpoint to the naturally lit stair. Custom lighting, furnishings and materials were selected by interior design firm The Wiseman Group and integrated with the architecture throughout the home.
This gorgeous Montana mountain home was designed as a vacation getaway by interior design studio jamesthomas, located in the exclusive and remote community of Rock Creek Cattle Company outside of Deer Lodge, Montana. The designers worked on every aspect of the design process from the interior architectural design, finishes, furniture, lighting design and selection to art procurement. A full installation (art placement, bed and bath linens, kitchen wares, bar stocking, staff training) allowed the client to have a turn-key experience.
This gorgeous weekend getaway residence has been designed by interior design firm Jamesthomas in Upstate New York. This dream home features rustic interiors mixed with rational elements to create a warm and cozy atmosphere for relaxing with family and friends for a weekend de-stressor from the daily work week.
This incredible modern home called the ‘Moebius House’ has been designed by leading architect Tony Owen, situated in Sydney, Australia. The home features high-tech design with panoramic city and harbour views. This home is comprised of spaces folded to maximize views, level-changes and indoor/outdoor connectivity, this future-focused home offers streamlined luxury and poolside entertaining. Fusing geometric forms with fluid curves and northerly light, the layout includes balconies, level gardens, top floor master retreat with four additional bedrooms, four bathrooms, open plan living/dining, stunning kitchen and family room. Signature elements include a fire-orb fireplace, fluid Corian staircase, Ferrari windows, polished concrete floors and boutique Italian joinery.
Designed by Fougeron Architecture, Jackson Family Retreat is nestled on a wood site next to a creek and dominated by steep canyon walls in California’s Big Sur region. When the owners first commissioned  the architects to build this fabulous home, local governing agencies were intent on leaving the land as it was-overgrown and uninhabited. However, working with ten consultants over three and a half years, all the necessary requirements were met to build a modernist 2,500-square-foot two-bedroom family retreat here.
Sophisticated modern dream home in Winter Park
NeMo or New Modern is a sophisticated and luxurious home design by Phil Kean Design Group, that embraces the mid-century architectural inspirations of Wright, Rudolph, Schindler and Neutra to create a new modern classic in Winter Park, Florida. True to these mid-century design ideas, the house steps toward the corner following the lot’s topography and incorporates flat roofs and corner glass walls. Scale and design qualities were maintained while taking advantage of today’s technologies to fulfill the need for luxury and convenience. Exceptional features of the home include: an over-sized kitchen with wine storage; a luxurious owner’s retreat with large bath and separate steam and massage rooms; a saltwater aquarium; and separate media and game rooms. Finally, the use of natural materials, neutral colors, water features, and lighting achieve the client’s desire to keep the house warm and relaxed.
This new custom riverfront townhouse retreat was designed by Olson Group Architects in collaboration with interior design firm Jenni Leasia Design in Portland, Oregon. This property was a once a two unit condo that was merged into a beautiful three level townhouse with an ambiance of resort living yet with all the comforts of home. The interiors blend clean contemporary elements with traditional cottage architecture for a clean inviting design that lets the breathtaking views take center stage. It is luxurious, yet very relaxed.
This stunning Buck Creek vacation home has been designed by Fougeron Architecture on Big Sur’s spectacular south coast, anchored in the natural beauty and power of the California landscape. The architects design embeds the building within the land, creating a structure that is inseparable from its context. The site, which features a 250-foot drop to the Pacific Ocean along the bluff and toward the west, offers dramatic views. Yet it demands a more complex form than a giant picture window.
Miwa Residence by Phil Kean Design Group
Contemporary Miwa Residence with clean design lines
Miwa Residence is a contemporary home designed by Phil Kean Design Group featuring clean lines and extensive details in Winter Park, Florida. The home is comprised of a unique entrance of floating steps over moving water, attractive focal points, great flows of volumes and spaces, and incorporates large areas of indoor/outdoor living on both levels.
Chalet Pearl has an enviable combination where fantastic location meets jaw-dropping views across the Dent du Villard in the exclusive Nogentil area above central Courchevel 1850, France. This chalet sets the benchmark for service and style with glamorous interiors, exceptionally experienced staff and a private spa that wouldn’t look out of place in a top caliber hotel. After undergoing a €1,000,000 renovation, the chalet offers some 8,611 square feet (800 square meters), built without compromise, every detail is of the highest standard. Constructed from reclaimed old timber and local stone, with beautifully crafted wooden detailing, Chalet Pearl oozes charm. The interiors feature contemporary pieces with traditional Alpine style.
naturehumaine have recently completed the conversion of a 1920′s duplex in Montréal, Canada. The client wanted to utilize the second storey of her 1920s duplex by converting her former rental unit into 3 bedrooms and an office space. While the grey-stone front facade only required minor restorations, the back of the house was transformed completely. An emphasis on transparency creates constant visual and physical connections with the backyard. A cedar clad volume, containing the master bedroom, punches through the glass exterior wall and cantelivers over the backyard, sheltering the patio below. The wood cladding continues through to the inside, blurring the boundaries between interior and exterior.
An existing house was deconstructed to make room for 7200 SF of new ground up construction including a main house, pool house, and lanai.  This hillside home was built through a phased sequence of extensive excavation and site work, complicated by a single point of entry.   Site walls were built using true dry stacked stone and concrete retaining walls faced with sawn veneer.  Sustainable features include FSC certified lumber, solar hot water, fly ash concrete, and low emitting insulation with 75% recycled content.
Marina Bay Sands is an integrated resort fronting Marina Bay in Singapore. Developed by Las Vegas Sands, it is billed as the world's most expensive standalone casino property at $8 billion, including cost of the prime land.
It's amazing to finally see a house that uses all of it's surfaces to see more of nature. So much green! More info here.
The house is designed and built by Juan Robles.
A beautiful mix of contemporary architecture with traditional design. We especially love how the large amounts of greenery add a sense of serenity here. More info can be found here.
Flavor Paper HQ, a boutique wallpaper manufacturer located in Brooklyn, NY by Jeff Kovel of Skylab Architecture. Portland firm Skylab Architecture designed the renovation of a 1931 brick building to house the new headquarters for Flavor Paper.
Sherman, CEO of Flavor Paper and a couple of employee-tenants actually live there, with the boss enjoying a classic bachelor lifestyle (D.J. booth, roof deck, floating beds) inside a retro-futuristic penthouse with the city’s easiest commute.
Interior designer Masamichi Katayama of Wonderwall Studio has designed the 100% Chocolate Cafe in Tokyo, Japan.

Project description
100% Chocolate Cafe. opened its second shop at Tokyo Solamachi, located in the new Tokyo landmark, Tokyo Sky Tree. The café features an open kitchen where visitors can watch the process of sweets being made through a display of glazed boxes containing ingredients of 56 different types of chocolate, creating a tempting atmosphere of a “chocolate kitchen” similar to the first 100% Chocolate Cafe. in Kyobashi. This second café has an in-store goods shop and takeout counter just outside the café. The systematical display of sweets and a variety of original items are combined with an easy-to-view, easy-to-buy layout, enhancing the overall accessibility.
K2LD Architects have designed the Winged House in Singapore.
A private family residence situated on a uniquely shaped triangular plot, the Winged House frames the site with two prominent forms – the trapeziums. These forms open towards the main view at the back of the site where 3 existing majestic palms are, and of lush greenery. These embracing forms carve out and frame a middle garden for friendly and private gatherings. In response to the tropical climate context, the formal exploration took a turn from cutting openings from a pure trapezoid form to separating roof from form. The extensive roof overhangs for naturally ventilated spaces, are enjoyed with much shelter and shade even during the seasonal heavy rain downpours.

An exploration of the roof form went further with the separation of roof from roof. This split of the roof achieved a play of light and shadows into the interior space. Spaces such as the double volume Dining room, the 2nd storey passageway and the large Patio are all celebrated with the overlapping split roof and its light play. This slot is further enhanced at night with concealed light fittings illuminating the split. Materiality is key to strengthening the relationship of the two winged forms, its space in-between and roof on roof.

In the intermediate space between two forms is the main entrance foyer and Living room which is flanked with two feature natural split granite walls, contrasting its heavy presence with the lightness of the roofs and vertical timber lines of the house. Timber is extensively used throughout the house, choosing a lighter colour timber (Burmese Teak) for the underside of the roofs versus the darker wood (Chengai) as the infill medium (ie: the sun-shading screens) to create a play of depth of the façade. The vertical timber screens not only help in providing shade from the harsh sun, but it helps blend the house with the lush vertical tree trunks of the surrounding greenery. The Winged House, in its formal expressions and material language, results in an abode that sits snugly in its context in a quiet ‘winged’ embrace of the site and dwelling within.
Sanders Pace Architecture have designed the Barrier Island house in Vero Beach, Florida.

Description from the architects
The owners of this property approached our firm to provide design services for a site located on a natural canal leading to the intracoastal waterway.  In recent years the couple has begun to spend the majority of their time at the property in Vero Beach, close to where Ms. Mitchell was raised.  Living in the house it became clear to the couple that improvements to the 50+ year old structure had become a necessity.

We began the process by first evaluating the Client’s goals with their existing property in order to determine whether or not the existing single family residence on the site could accommodate their needs.  After a visit to the site it was determined that any improvement to the existing residence would require the demolition of the original terrazzo slab on grade, perhaps the house’s best asset.  Once the decision to demolish was made a series of design options were explored which maintained the scale and character of the original house while adding new exterior program to the site.  A desire to preserve as much of the natural vegetation on the site as possible including many beautiful live oak trees meant containing new construction within the footprint of the original building.  Improved efficiency within the footprint of the building allowed us to provide the same interior program within a smaller amount of conditioned space, again a nod to the scale and character of the original historic neighborhood.  Materials used are also complimentary to the context and include white stucco, dark brick, and native cypress.  Landscaping includes a combination of native palms and live oaks coupled with tall drought tolerant grasses against the building providing a screen for condensing units.
Older Posts